Sundhed

Forskning siden 1970’erne har givet megen viden om magnetfelter og sundhedsrisici. Men der er stadig spørgsmål, som forskerne ikke har fundet et entydigt svar på. Det er særligt spørgsmålet om de relativt små felter fra elforsyningsanlæg kan være skadelige ved langvarig eksponering og det er særligt mistanken om en mulig øget risiko for børneleukæmi, som har optaget forskningen. Mistanken er hverken påvist eller afvist, men sammenhængen er meget svag, idet tidligere resultater ikke understøttes af nyere forskning. Du kan læse mere om forskningen herunder.

Både danske og internationale myndigheder og eksperter følger forskningens resultater. De udgiver jævnligt deres vurderinger og udsender anbefalinger i forhold til eksponering fra højspændingsanlæg.

For de relativt små felter ved elforsyningsanlæg er der ikke grænseværdier. Det er der ikke videnskabelig baggrund for. Istedet er der et forsigtighedsprincip. Du kan læse mere om grænseværdier og forsigtighedsprincippet via knappen herunder.

MAGNETFELTER OG SUNDHEDSRISICI >

Næsten 40 års forskning har givet megen viden om magnetfelter og sundhedsrisici. Men der er stadig spørgsmål, som forskerne ikke har fundet et entydigt svar på. Læs mere her ...

MYNDIGHEDS- OG EKSPERTVURDERINGER >

Den mest autoritative internationale vurdering af magnetfelter og sundhedsrisici kommer fra WHO (2007). ...

 

FORSIGTIGHEDSPRINCIP OG GRÆNSEVÆRDIER >

I Danmark følger vi internationale regler og anbefalinger for grænseværdier. Desuden har vi et forsigtighedsprincip. ...